Rólunk

“A családbarát tó”

Székesfehérvártól Sárkeresztes felé a 81 sz. főúton 5,5-6 km-re,az úttól 100 m-re. A tó 5 hektár területen fekszik, melynek vízfelülete 2 hektár. Vízmélysége 1-4 között váltakozik, átlagosan 2 méter. Hossza 300 méter, szélessége 30-100 méterig terjed. A tó táplálását az év nagy részében a 2 km-re lévő források biztosítják ezért a halak íze kifogástalan. Aljzata nagyon változatos kavicsos, iszapos és homokos részek is vannak. A tóba benyúlik egy félsziget, ezen található a központi épület, mely 100 személy befogadására képes. A félsziget mellett egy 2000 négyzetméteres sziget terül el hatalmas fákkal amik a nyári melegben árnyékot biztosítanak, ezenkívül kialakítottunk két bográcsozásra, szalonnasütésre alkalmas helyet. A tó egyik oldalán esőbeállók biztosítják a rossz időben is kilátogató horgászok kényelmét.

A tó környezete az Európai Uniós pályázatnak köszönhetően nagymértékben fejlődött. Az eddig használhatatlan terület feltöltésre és füvesítésre került, melyet az aktív és passzív pihenőknek is ajánlunk. A szigeten a nagy fák árnyékában, mini golfpálya is szolgálja a pihenni vágyók szórakozását. A tó Székesfehérvár felé néző részén a vízpart mellett, kb. 15 méterre, 5 db faház került megépítésre. A kulturált környezethez nagy szükség van, női-férfi WC-re, illetve zuhanyzóra, mely kialakítása folyamatban van. Az 8×5 méteres mobilszínpad alkalmassá teszi a tavat egyéb szabadtéri, kulturális rendezvények lebonyolítására, valamint céges rendezvények megtartására.

Továbbra is ajánljuk: horgászversenyek szervezésére, céges rendezvények, családi napok, baráti társaságok részére, bográcsozási, grillezési helyekkel, 100 fő befogadására alkalmas fedett építmény, sörpadokkal.