Tó leírása, Szabályzat

Családbarát tó leírása

Megközelíthetőség,útvonalleírás:Székesfehérvártól Sárkeresztes felé a 81 sz. főúton 5,5-6 km-re,az úttól 100 m-re.A tó 5 hektár területen fekszik melynek vízfelülete 2 hektár. Vízmélysége 1-4 váltakozik átlagosan 2 méter. Hossza 300 méter szélessége 30-100 méterig terjed. A tó táplálását az év nagy részében a 2 km-re lévő források biztosítják ezért a halak íze kifogástalan. Aljzata nagyon változatos kavicsos,iszapos és homokos részek is vannak. A tóba benyúlik egy félsziget ezen található a központi épület mely 100 személy befogadására képes. A félsziget mellett egy 2000 négyzetméteres sziget terül el hatalmas fákkal amik a nyári melegben árnyékot biztosítanak,ezenkívül kialakítottunk két bográcsozásra,szalonnasütésre alkalmas helyet. A tó egyik oldalán esőbeállók biztosítják a rossz időben is kilátogató horgászok kényelmét.

A tó környezete az uniós pályázatnak köszönhetően nagymértékben fejlődött.Az eddig használhatatlan terület feltöltésre és füvesítésre került,melyet az aktív és passzív pihenőknek is ajánljunk.A szigeten a nagy fák árnyékában, mini golfpálya is szolgálja a pihenni vágyók szórakozását. A tó Székesfehérvár felé néző részén a vízpart mellett ,kb 15m-re ,5 db faház került megépítésre. A kulturált környezethez nagy szükség van,női-férfi WC-re, illetve zuhanyzóra,mely kialakítása folyamatban van.A 8×5 m-es mobilszínpad alkalmassá teszi a tavat egyéb,szabadtéri, kulturális rendezvények lebonyolítására, valamint céges rendezvények megtartására.

Továbbra is ajánljuk: horgászversenyek szervezésére,céges rendezvények,családi napok,baráti társaságok részére,bográcsozási,grillezési helyekkel,100 fő befogadására

alkalmas fedett építmény,sörpadokkal.

 

  A tó szabályzata

1. A szákba tett halat mindenki köteles megvásárolni illetve a szákba rakott halat tilos kicserélni annak esetleges sérülése miatt.

2. A halakkal való kiméletes bánásmódot fontosnak tartjuk ezért minden horgásznak rendelkeznie kell merítőhálóval,halmatraccal és sebfertőtlenítővel.

3. Távozáskor mindenki köteles bemutatni a felszerelését a halőrháznál minden figyelmeztetés nélkül.

4. A 4 kg feletti halak nem megvásárolhatók ezeket fényképezés után azonnal vissza kell engedni a vízbe a lehető legkíméletesebben, továbbá védett halak a következők: compó,koi  ponty,tokhal (ezek sem elvihetők).

5. A felnőtt horgászok 2 bottal horgászhatnak botonként maximum 2 horoggal.Az ifjúsági horgászok egy bottal horgászhatnak szintén max. 2 horoggal.

6. A cigarettacsikket és a szemetet mindenki köteles a szemetesbe dobni ha nincs a közelben szeméttároló akkor a horgászat végén összegyüjteni és távozáskor kidobni.

7.Mindenki köteles megfelelő horgászjegyet venni,aki horgászni szeretne.

8.A tó színvonalának növelése miatt,az üzemeltetési költségek is növekednek ezért a horgász egy fő kísérőt  hozhat be,díjmentesen,amennyiben csak horgászik és más szolgáltatást nem vesz igénybe.További személyek esetén az árjegyzékben szereplő belépőjegyet kell megvásárolnia.

9.A ponty alsó mérethatárát 25 centiméterben állapítottuk meg.

 

0 thoughts on “Tó leírása, Szabályzat

 1. Nicely put. With thanks!
  http://canadianpharmaciesnnm.com/
  mexican pharmacy online medications online pharmacies of canada price prescription drugs [url=http://canadianpharmaciesnnm.com/]aarp approved canadian online pharmacies[/url]
  canadadrugs.com pharmacy
  canada online pharmacy
  my canadian pharmacy
  canada pharmacy online no script
  no prescription online pharmacy
  get prescription online

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük