Tó leírása, Szabályzat

Családbarát tó leírása

Megközelíthetőség,útvonalleírás:Székesfehérvártól Sárkeresztes felé a 81 sz. főúton 5,5-6 km-re,az úttól 100 m-re.A tó 5 hektár területen fekszik melynek vízfelülete 2 hektár. Vízmélysége 1-4 váltakozik átlagosan 2 méter. Hossza 300 méter szélessége 30-100 méterig terjed. A tó táplálását az év nagy részében a 2 km-re lévő források biztosítják ezért a halak íze kifogástalan. Aljzata nagyon változatos kavicsos,iszapos és homokos részek is vannak. A tóba benyúlik egy félsziget ezen található a központi épület mely 100 személy befogadására képes. A félsziget mellett egy 2000 négyzetméteres sziget terül el hatalmas fákkal amik a nyári melegben árnyékot biztosítanak,ezenkívül kialakítottunk két bográcsozásra,szalonnasütésre alkalmas helyet. A tó egyik oldalán esőbeállók biztosítják a rossz időben is kilátogató horgászok kényelmét.

A tó környezete az uniós pályázatnak köszönhetően nagymértékben fejlődött.Az eddig használhatatlan terület feltöltésre és füvesítésre került,melyet az aktív és passzív pihenőknek is ajánljunk.A szigeten a nagy fák árnyékában, mini golfpálya is szolgálja a pihenni vágyók szórakozását. A tó Székesfehérvár felé néző részén a vízpart mellett ,kb 15m-re ,5 db faház került megépítésre. A kulturált környezethez nagy szükség van,női-férfi WC-re, illetve zuhanyzóra,mely kialakítása folyamatban van.A 8×5 m-es mobilszínpad alkalmassá teszi a tavat egyéb,szabadtéri, kulturális rendezvények lebonyolítására, valamint céges rendezvények megtartására.

Továbbra is ajánljuk: horgászversenyek szervezésére,céges rendezvények,családi napok,baráti társaságok részére,bográcsozási,grillezési helyekkel,100 fő befogadására

alkalmas fedett építmény,sörpadokkal.

 

  A tó szabályzata

1. A szákba tett halat mindenki köteles megvásárolni illetve a szákba rakott halat tilos kicserélni annak esetleges sérülése miatt.

2. A halakkal való kiméletes bánásmódot fontosnak tartjuk ezért minden horgásznak rendelkeznie kell merítőhálóval,halmatraccal és sebfertőtlenítővel.

3. Távozáskor mindenki köteles bemutatni a felszerelését a halőrháznál minden figyelmeztetés nélkül.

4. A 4 kg feletti halak nem megvásárolhatók ezeket fényképezés után azonnal vissza kell engedni a vízbe a lehető legkíméletesebben, továbbá védett halak a következők: compó,koi  ponty,tokhal (ezek sem elvihetők).

5. A felnőtt horgászok 2 bottal horgászhatnak botonként maximum 2 horoggal.Az ifjúsági horgászok egy bottal horgászhatnak szintén max. 2 horoggal.

6. A cigarettacsikket és a szemetet mindenki köteles a szemetesbe dobni ha nincs a közelben szeméttároló akkor a horgászat végén összegyüjteni és távozáskor kidobni.

7.Mindenki köteles megfelelő horgászjegyet venni,aki horgászni szeretne.

8.A tó színvonalának növelése miatt,az üzemeltetési költségek is növekednek ezért a horgász egy fő kísérőt  hozhat be,díjmentesen,amennyiben csak horgászik és más szolgáltatást nem vesz igénybe.További személyek esetén az árjegyzékben szereplő belépőjegyet kell megvásárolnia.

9.A ponty alsó mérethatárát 25 centiméterben állapítottuk meg.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük